Jdi na obsah Jdi na menu
 


Avenged Sevenfold

10. 12. 2013

Avenged Sevenfold

 je americká metalová kapela pocházející z jižní Kalifornie. Skupina byla založena v roce 1999 ve městě Huntington Beach ležícím kousek od Los Angeles. Jejich styl bývá řazen k metalcoru, hard rocku a heavy metalu.

Ke konci roku 2009 byl ve svém domě nalezen mrtev bubeník James Owen Sullivan (The Rev). Po této nešťastné události byl ke spolupráci s kapelou na nové desce a turné přizván Mike Portnoy, bubeník z Dream Theater.

Avenged Sevenfold hráli metalcore v jejich albu Sounding the Seventh Trumpet, ve kterém jste mohli slyšet především styl screamo . Na svém třetím albu však skupina změnila styl a hlavní štítkové vydání, album City of Evil, které obsahuje více melodického zpěvu a "power ballads". Skupina pokračovala v prozkoumávání zvuků v albu pojmenovaném po jejím názvu, vydali a těšili se velkému úspěchu, dokud nezemřel jejich bubeník James "The Rev" Sullivan, zemřel kvůli srdeční chorobě a kombinaci efektů několika chemikálií v těle v roce 2009. Přes jeho smrt, skupina pokračovala s pomocí bubeníka Mika Portnoye, který dříve působil ve skupině Dream Theater a nahráli své páté album v roce 2010. Toto album se dostalo na první místo v Billboard 200, úspěch takového rozměru pro skupinu prvním. S novým bubeníkem Arinem Iljeayem nahráli na jaře roku 2011 píseň Not Ready to Die jako součást soundtracku ke hře Call of Duty: Black Ops. Během roku odehráli několik desítek koncertů,zahráli i na velkých evropských festivalech jako Rock am Ring, Rock im Park a Grassspop, v listopadu a prosinci odehrají turné s Hollywood Undead a před zahájením prací na další nahrávce si dají 6-7 měsíců pauzu.

Doteď Avenged Sevenfold vydalo pět alb, jedno živé album/kompilaci/DVD, a sedmnnáct singlů. Skupina byla vysoce oceněna pro jejich obrovský úspěch a byla prohlášena za jednu z hlavních a klíčových skupin v nové vlně Amerického Heavy metalu a byla uvedena na druhém místě v Ultimate Guitar's Top nejlepších 10 skupin desetiletí.

 

 

Současní členové

 

·          M. Shadows – zpěv (1999 – současnost)

·         Synyster Gates – hlavní kytara (2000 – současnost)

·         Zacky Vengeance – kytara (1999 – současnost)

·         Johnny Christ – baskytara (2002 – současnost)

 

·         Arin Iljeay - bicí (2011 - současnost)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář